tirsdag 15. januar 2013

Kylling i fyldig peanøttsaus


Jeg er veldig glad i Kylling med Sataysaus, men hver gang jeg spiser det ønsker jeg meg liksom mer saus, med mer av alt. Og det har resultert i denne gryteretten. Denne har virkelig mer av alt, spesielt fett og kalorier, så noe slankekost er den virkelig ikke. Og den er veldig mektig, men også utrolig god! 

Du trenger:
600-800 gram kyllingfilet
1 stor paprika, jeg er mest glad i den rød, men bruk den du liker best
250 g brekkbønner, jeg bruker frosne
1 boks vannkastanjer
2 epler, jeg bruker ett rødt og ett grønt
1 glass peanøttsmør
1 boks kokosmelk
3 dl fløte
1-2 dl varmt vann
2 ss rød karri pasta
1-2 ts Tahini (sesampasta) kan sløyfes
2 ts suppebuljong, eller en knust grønnsaksbujongterning
Litt olje og en klatt smør

Skjær kyllingen og paprikaen i strimler.
Varm en stekepanne og ha i smør og olje i pannen. Når smøret har smeltet, rør ut buljongen i fettet og ha i kyllingen. Rør godt så all kyllingen får litt buljong på seg. Mens kyllingen stekes lager du sausen.
Ha peanøttsmør, karripasta og Tahini i en kjele og varm det opp, rør det godt sammen mens peanøttsmøret smelter. Ha varmt vann på glasset peanøttsmøret var på og rist godt, hell det oppi kjelen. Rør også inn kokosmelken. La det koke opp under omrøring, ha i fløten. Ha den stekte kyllingen, paprika, vannkastanjer og brekkbønner oppi sausen. La det stå og trekke i fem minutter ved svak varme. Rett før servering skjærer du eplene i terninger (jeg skreller ikke eplene, men det er jo en smakssak) og rører de inn i gryteretten.
Vi spiser denne gryteretten med ris, helst fullkorn, men bulgur, couscous eller bygg er også veldig godt til.


10 kommentarer:

 1. Var bare lekkert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh! Har du prøvet den Bitten? :o) Veldig mektig, men veldig god :o)

   Slett
 2. Hei! Vil prøve å lage denne til helgen, men skal ha 4 personer på besøk (6 med oss). Er denne oppskriften til 4?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kjersti!
   Ja, denne oppskriften er primært beregnet til 4. Men den er uhyre mektig, nesten litt for mektig. Om du vil ha den litt mindre mektig kan du fint bytte ut fløten med melk.

   Om du er som meg, og alltid er redd for å servere for lite mat, og ønsker og lage 50% mer, så ville jeg fortsatt brukt samme mengde peanuttsmør som er i oppskriften til 4 personer.

   Blir gryten litt tynn så bare sper du på med litt maizenna
   til du får en fin konsistens.

   Om der er noe mer du lurer på, så er det bare å si i fra.

   Hilsen Renate

   Slett
  2. Takk for raskt svar! Tenkte å lage mango- og avokadosalat ved siden av, i tillegg til fullkornris så det blir nok kanon!

   Slett
  3. Det er jeg helt sikker på at det blir! :o) Kom gjerne med tilbakemelding etter du har laget den, om ting som bør endres på osv. Ha en riktig så god helt Kjersti!

   Hilsen Renate

   Slett
 3. Hei

  I boks kokosmelk, er det en liten? Den lille man f.eks. også får kjøpr tomatpure som? Eller er det en vanlig hermetikkboks størrelse?
  Sonja

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker en boks på 400 ml, altså samme størrelsen som for eksempel en boks hakkede tomater, erter e.l. :o)

   Slett
  2. Takk for svar!
   Gleder meg til å prøve oppskriften. Ser det er mange varianter ute og går med tanke på ingredienser, gleder meg til å prøve din som er den enkleste jeg har funnet så langt, og med mye saus :-)
   Sonja

   Slett
 4. Hei! Kan du gå inn å redigere fagene, bakgrunn og skrift, det er ikke lett å lese? Oppskriften så veldig spennende ut på overskriften.
  Jan

  SvarSlett