lørdag 16. februar 2013

Svinegryte


Denne gryta lagde jeg bare på måfå en gang jeg skulle gå gjennom fryseren, men den har blitt en hyppig gjest på middagsbordet. 
Jeg bruker ganske mye bacon i denne oppskriften. Jeg bor nær Svinesund og hamstrer billig bacon der, synes du det blir kostbart med så mye bacon, kan du bytte ut noe av det med for eksempel kokt skinke eller picknic skinke. Men noe bacon bør du ha i, for det setter så mye av smaken.


Du trenger:
Ca 1 kg renskåret svinekjøtt
3 pk (ca 500 g.) bacon evt skinke
Ca 300 g. sjampinjong
2 røde paprika
2 beger creme fraiche
2 buljongterninger
2 ss sennep 


Skjær kjøttet og paprika i strimler og legg det lagvis i en gryte.


Hell over vann så det så vidt dekker kjøttet og paprikaen. Ha i buljongterningene. La det koke under lokk på middles varme til kjøttet er mørt, ca en time.


Mens kjøttet koker deler du opp sjampinjongene og skjærer baconet i strimler.


Stek bacon og sjampinjong i litt smør og olje. Underveis her skiller det seg ut en del væske og fett. Dette pleier jeg og helle ut. (Men ikke hell det i vasken da!)


Når kjøttet er ferdigkokt heller du av det meste av kraften, og har i sjampinjong og bacon.


Rør inn Creme Fraiche og sennep og la det småkoke i fem minutter.


Server med ris og kos deg med middag ;o)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar