lørdag 16. februar 2013

Kjøttpudding "Italiano"


Jeg elsker kjøttpudding, både til middag, på brødskiva og bare "mævle" kald.
Denne oppskriften kan minne mye om de italienske kjøttbollene, men det ferdige resultatet smaker ganske så ulikt.


Du trenger:
1 kg kjøttdeig av storfe
100 g. pepperoni
100 g. Ritz kjeks (ca. 25 kjeks)
1 rød paprika
1 fersk Mozzarella
2 egg
3 fedd hvitløk
2 ts pesto
ca. 1/2 - 1 dl blå Farris


Finhakk pepperoni, paprika og hvitløk.


Legg Ritz kjeksene i en pose og knus de godt. Jeg bruker en kjevle og kjevler over posen.


Knus kjeksen til de er pulverisert.


Jevn kjøttdeigen med eggene, og rør inn knust kjeks og pesto. Spe med farris til farsen får en god konsistens. Rør til slutt inn finhakket pepperoni, paprika og hvitløk.


Ha halvparten av farsen i en stor brødform eller en annen dyp form. Legg skivet mozzarella oppå.


Bre resten av farsen over. Klem farsen godt over mozzarellaen, så den ikke deler seg mens den stekes.
Sett den i ovnen ved 175 grader i ca 1 1/2 time.
( Om du ønsker, kan du før du steker den ha over et halvt glass ferdig pastasaus og strø over revet ost )


La den hvile 5-10 minutter før du skjærer den i skiver.


Vi spiser den med poteter, erter og fløtesaus, og blir det noe igjen etter middagen har du kjempegodt pålegg dagen etter. 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar